opstina-aleksinac-2

У понедељак јавна расправа о општинском буџету

У току је Јавна расправа о Нацрту Одлуке о буџету општине Алексинац за 2020. годину и трајаће још неколико дана, односно до понедељка када ће бити одржан отворени састанак.

Отворени састанaк представника надлежних органа општине, односно јавних служби са заинтересованим грађанима и представницима Удружења грађана заказан је у сали Скупштине општине Алексинац са почетком у 10 сати.

− У складу са Законом о буџетском систему Републике Србије, Законом о финансирању локалне самоуправе и општинским актима, општина је у обавези да спроводи Јавну расправу сваке године приликом доношења буџета, као и приликом сваког ребаланса. Општинска управа, Одељење за скупштинске послове и ја као секретар Скупштине општине настојимо да упознамо што шири круг лица која би учествовала на Јавној расправи – каже Драган Милојевић, секретар СО Алексинац. 

По његовим речима интересовање је генерално слабо и не постоји таква врста културе или интересовања код грађана да уопште прате доношење буџета, шта се финансира, на који начин и са колико средстава.

Спровођење Јавне расправе о Нацрту одлуке о буџету општине Алексинац за 2020. годину почело је 4. новембра објављивањем на сајту општине Алексинац и истицањем на огласној табли у згради Скупштине општине Алексинац, као и на огласним таблама месних заједница на територији општине Алексинац. Текст је достављен и одборничким групама у Скупштини општине Алексинац.

Све примедбе, сугестије и предлози на Нацрт Одлуке о буџету општине Алексинац за наредну годину могу се у писаном облику доставити Општинској управи – Одељењу за финансије најкасније до понедељка 25. новембра.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 − five =