Dežurne službe

U novogodišnjoj noći dežurne ekipe na visini zadatka; Doček uz vatromet

U ime aleksinačke lokalne samouprave dežurne službe u novogodišnjoj noći obišli su načelnik Opštinske uprave Dejan Milošević i Novica Dragićević, načelnik Odeljenja za komunalne i građevinske poslove. Oni su, osim lepih novogodišnjih želja, zaposlenima koji su dežurali te noći uručili prigodne poklone i informisali se kako protiče obeležavanje početka Nove godine na području opštine Aleksinac.

U Policijskoj stanici Aleksinac dežurni su i ovoga puta imali dosta posla i bilo je različitih intervencija – od privođenja traženih lica, preko sprečavanje porodičnog nasilja, do rešavanja primedbi građana na preglasnu muziku i neprimerenu upotrebu pirotehničkih sredstava. Policijski službenici su i ovoga puta pomagali u obavljanju poslova i drugim dežurnim službama u gradu.

Radno je bilo i u Vatrogasnoj stanici u Aleksincu. Dok su predstavnici Opštine ulazili u objekat, deo dežurne ekipe, odmah iza ponoći, krenuo je u itervenciju. Stigla je dojava da je zapaljen kontejner kod semafora na raskrsnici ulica Momčila Popovića i Dušana Trivunca. Brzim reagovanjem požar je ugašen i sprečena je materijalna šteta. Pre ponoći aleksinački vatrogasci su imali još jednu značajniju intervenciju u zgradi „Natovke”, gde je ugašen zapaljeni dimnjak.

Dežurne službe

Ni Hitna pomoć nije bila bez posla. Bilo je pojedinaca koji su dolaskom u ovu službu želeli da provere i saniraju svoje zdravlje, a bilo je i izlazaka na teren. Nažalost, u ovoj noći bio je i jedan pokušaj samoubistva trovanjem, ali je na sreću brzom intervencijom sprečen fatalni ishod. Po tradiciji, u ovoj službi, iako se naporno radilo, Nova godina dočekana je prigodno uz ukrašene prostorije i trpezu za dežurnu ekipu.

Za razliku od ostalih, u dežurnoj službi Elektrodistribucije do trenutka posete nije bilo značajnijih intervencija, odnosno nije bilo havarija, pa su u novogodišnjoj noći radnici EPS-a mogli da predahnu, a građani u svojim domovima da nesmetano koriste električnu energiju.

Dežurne službe

Predstavnici lokalne samouprave posetili su i dežurne u službi Žandarmerije, koja je od prošle godine smeštena u aleksinačkoj kasarni. Na osnovu dočeka i uzajmno upućenih želja, može se primetiti da je ovim novim stanovnicima značajno što su na ovakav način dočekani u novoj sredini. Zbog protokolarne procedure, koja se nije mogla tako brzo ispoštovati, ovaj susret nije mogao biti fotografisan.

Inače, stiče se utisak da su se u novgodišnjoj noći u Aleksincu najviše čule petarde i video vatromet, dok se nije mogla čuti muzika iz aleksinačkih restorana i kafića, koji uglavnom nisu radili, a na ulici su se mogli videti samo retki prolaznici.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

6 − 3 =