Dežurne službe

У новогодишњој ноћи дежурне екипе на висини задатка; Дочек уз ватромет

У име алексиначке локалне самоуправе дежурне службе у новогодишњој ноћи обишли су начелник Општинске управе Дејан Милошевић и Новица Драгићевић, начелник Одељења за комуналне и грађевинске послове. Они су, осим лепих новогодишњих жеља, запосленима који су дежурали те ноћи уручили пригодне поклоне и информисали се како протиче обележавање почетка Нове године на подручју општине Алексинац.

У Полицијској станици Алексинац дежурни су и овога пута имали доста посла и било је различитих интервенција – од привођења тражених лица, преко спречавање породичног насиља, до решавања примедби грађана на прегласну музику и непримерену употребу пиротехничких средстава. Полицијски службеници су и овога пута помагали у обављању послова и другим дежурним службама у граду.

Радно је било и у Ватрогасној станици у Алексинцу. Док су представници Општине улазили у објекат, део дежурне екипе, одмах иза поноћи, кренуо је у итервенцију. Стигла је дојава да је запаљен контејнер код семафора на раскрсници улица Момчила Поповића и Душана Тривунца. Брзим реаговањем пожар је угашен и спречена је материјална штета. Пре поноћи алексиначки ватрогасци су имали још једну значајнију интервенцију у згради „Натовке”, где је угашен запаљени димњак.

Dežurne službe

Ни Хитна помоћ није била без посла. Било је појединаца који су доласком у ову службу желели да провере и санирају своје здравље, а било је и излазака на терен. Нажалост, у овој ноћи био је и један покушај самоубиства тровањем, али је на срећу брзом интервенцијом спречен фатални исход. По традицији, у овој служби, иако се напорно радило, Нова година дочекана је пригодно уз украшене просторије и трпезу за дежурну екипу.

За разлику од осталих, у дежурној служби Електродистрибуције до тренутка посете није било значајнијих интервенција, односно није било хаварија, па су у новогодишњој ноћи радници ЕПС-а могли да предахну, а грађани у својим домовима да несметано користе електричну енергију.

Dežurne službe

Представници локалне самоуправе посетили су и дежурне у служби Жандармерије, која је од прошле године смештена у алексиначкој касарни. На основу дочека и узајмно упућених жеља, може се приметити да је овим новим становницима значајно што су на овакав начин дочекани у новој средини. Због протоколарне процедуре, која се није могла тако брзо испоштовати, овај сусрет није могао бити фотографисан.

Иначе, стиче се утисак да су се у новгодишњој ноћи у Алексинцу највише чуле петарде и видео ватромет, док се није могла чути музика из алексиначких ресторана и кафића, који углавном нису радили, а на улици су се могли видети само ретки пролазници.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − 3 =