U nedelju Zimski uspon na Leskovik

U nedelju, 26. januara, planinari aleksinačke „Brđanke”, posle višegodišnje pauze, opet organizuju akciju „Zimski uspon na Leskovik”.

̶ ‘Brđanka’ već ima zavidnu tradiciju uspona na Leskovik u prolećnom i jesenjem periodu. Ispostavilo se, međutim, da postoje zainteresovani za organizovanje uspona i u toku zime, tako da se vraćamo toj akciji ̶kaže potpredsednica ‘Brđanke’, Nataša Stanković.

̶ Polazak iz Aleksinca je u 8:20, a u 9:00 časova se kreće iz Lipovca ispred manastira Sveti Stefan. Staza će biti dužine između šest i sedam kilometara sa visinskom razlikom od 750 metara. Očekuje se da će vreme biti slično današnjem, što se smatra izuzetno povoljnim za ovo doba godine i uopšte za planinarenje. Staza će biti laka i pozivamo naše sugrađane da nam se pridruže u što većem broju ̶ kaže naša sagovornica i dodaje da će na akciji učestvovati planinari i ljubitelji prirede iz drugih krajeva Srbije.

Već 2. februara PSK „Brđanka” će organizovati odlazak na Bovansku kulu i obilazak tog dela aleksinačke opštine, nedelju dana kasnije organizuje se odlazak na obronke Goča, 16. februara su tradicionalni „Sretenjski susreti na Malom Jastrepcu” i, na kraju, poslednjeg vikenda u februaru, u planu je odlazak na veliku republičku akciju „Zimski uspon na Trem”.

Naslovna fotografija: Uspon na Rtanj, preuzeta sa Fejsbuk stranice PSK Brđanka.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 − five =