Al novine

U Al novinama – „Korona opasna, ali pobediva” i o novim radnim mestima

Ovih dana iz štampe je izašao dvobroj lokalnog lista „Al novine” čije elektronsko izdanje objavljujemo na stranici našeg sajta (OVDE). Osim izveštaja o obeležavanju Vaskrsa i godišnjice NATO bombardovanja tokom vanrednog stanja, u novom broju je i intervju sa predsednikom opštine Aleksinac Nenadom Stankovićem. O aleksinačkoj privredi i zapošljavanju u narednih nekoliko godina možete saznati nešto više u medijskom sadržaju posevećenom kanadskoj „Magni”.

AL U stalnoj rubrici Znameniti stanovnici Aleksinca autorka Jelena Radovanović je pripremila priču pod naslovom „Talenat koji je zadivio Francuze” o radu i životu Vladimira Đorđevića istaknutog etnomuzikologa, učitelja i kompozitora. Ista autorka je i tvorac intervjua sa poznatim psihologom profesorom dr Žarkom Trebješaninom. „Treba pisati iz deteta u sebi” je naslov sadržaja posvećen laureatu 23. Književnog konkursa „Gordana Brajović”, piscu za decu Draganu Hamoviću, nastao iz pera člana redakcije Milana Vlajića.

U ovom izdanju „Al novina” nalazi se i prikaz o dr Goranu Stevanoviću članu državnog tima za borbu protiv virusa korona koji ima porodičnu kuću u okolini Aleksinca, mestu porekla njegovih roditelja. Isti autor, Ninoslav Miljković, u napisu „Srpski inat i švedski ponos”, piše o zanimljivostima tokom vanrednog stanja zbog virusa korone.

Humane aktivnosti ljudi koji su proizvodili i u vanrednom stanju, Aleksinac kada je bio brana Evrope od zaraznih bolesti, takođe su na stranicama dvobroja „Al novina”.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sixteen − seven =