Tetka od milion dolara

„Tetka” koju treba pogledati

Ako komedija doprinosi da ljudi bar na neko vreme zaborave na svakodnevne probleme i ujedinjuje posetioce pozorišnih predstava u emotivnom reagovanju poput smeha, odnosno radosti, onda možemo mirne duše da zaključimo da je premijerno izvođenje komada „Tetka od milion dolara” u produkciji aleksinačkog Gradskog pozorišta „Teatar 91” u potpunosti opravdala očekivanja ovdašnjih ljubitelja pozorišne scene.

Tetka od milion dolara

Već dobro uigrana ekipa predvođena rediteljem Branislavom Nedićem iz Kruševca ni ovoga puta nije želele mnogo da eksperimentiše, već je sa oprobanim snagama Aleksinčanima prikazala jednu predstavu za koju se očekuje da će „Teatar 91” dosledno predstavljati i na gostujućim pozornicama.

‒ Izuzetno dobro se poznajem i sa ansamblom aleksinačkog pozorište i sa svim ostalim ljudima, od uprave, tehnike i svih koji su učestvovali. Mogu da kažem da je bilo uživanje u tom radu, a ono što je još lepše jeste reakcija publike na sve ovo što smo mi radili. To mi je izuzetno drago i mislim da je to jasan i dobar pokazatelj da ova predstava ima svoju budućnost i da će biti rado primljena, kako u Aleksincu, tako i na scenama širom Srbije, a verujem i inostranstva – kaže Nedić i ističe dobar timski rad gde niko ne sme da „zaostane ni za pedalj” jer bi urušio celu koncepciju.

Tetka od milion dolara
Reditelj Branislav Nedić na premijeri predstave

I taj koncept je primetan. Zorica Stevanović u ulozi Florens je maestralna i upečatljiva, iako je na sceni epizodno. Već dobro poznati aleksinački glumački tandem Bojan Cvetković (Leo Klark) i Srđan Stojadinović (Džek Gejbl) i ovog puta su razgalili publiku koja im je ostala verna i više puta aplauzima nagradila njihov nastup. Bojan i Srđan su ovoga puta imali dvosruke uluge, u jednom trenutku su Leo i Džek, a već u narednoj sceni sestričine gospođe Florens. Tu transformaciju glumački su uspešno odradili uz puno komičnih situacija koje su se dopale publici. Ninuška Stojanović u ulozi Meg još jednom je pokazala da je glumica u usponu i da aleksinačka scena i u budućnosti mora ozbiljno da računa na njeno glumačko umeće. Zapažen je bio i mlađani Jovan Cvetković kao Buč.

Poseban šarm predstavi dali su gostujući glumci Jelena Tomić (Odri) i Predrag Milenković (Dok) iz Kruševca, kao i Marko Vučković (u uluzi Dankana) iz Paraćina.

 Tetka od milion dolara

Nastupom glumačke ekipe je vidno bio zadovoljan i reditelj Nedić, koji je adaptirao komad i postavio scenografiju, dok su za kostime bili zaduženi Dragana Đurić i Dušan Stanković.

‒ Ne bih mogao nikoga da izdvojim i ona najmanja uloga koji su imali pojedini glumci opet je bila važan šraf u tome. I ono čime sam zadovoljan jeste da je svako od početka do kraja ispoštovao ono što smo se dogovorili. Svi koji su ovoga puta bili na sceni su vrhunski profesionalci, izuzetno dobri glumci i ne bih želeo bilo koga da izdvajam ‒ kaže ovaj reditelj. 

Ken Ludvig je poznati američki pozorišni pisac rođen 1950 u Pensilvaniji, koji je u ovom delu ispričao događaje dva prevaranta koji pokušavaju da se dokopaju tetkinog nasledstva uz mnoštvo komičnih situacija i neočekivani rasplet u kome ljubav pobeđuje.

Prva repriza aleksinačke komedije igraće se već 23. maja u Jagodini, a domaća publika „Tetku od milion dolara” imaće prilike ponovo da pogleda 5. juna, na Dan opštine Aleksinac.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eighteen − twelve =