Tetka od milion dolara

„Тетка” коју треба погледати

Ако комедија доприноси да људи бар на неко време забораве на свакодневне проблеме и уједињује посетиоце позоришних представа у емотивном реаговању попут смеха, односно радости, онда можемо мирне душе да закључимо да је премијерно извођење комада „Тетка од милион долара” у продукцији алексиначког Градског позоришта „Театар 91” у потпуности оправдала очекивања овдашњих љубитеља позоришне сцене.

Tetka od milion dolara

Већ добро уиграна екипа предвођена редитељем Браниславом Недићем из Крушевца ни овога пута није желеле много да експериментише, већ је са опробаним снагама Алексинчанима приказала једну представу за коју се очекује да ће „Театар 91” доследно представљати и на гостујућим позорницама.

‒ Изузетно добро се познајем и са ансамблом алексиначког позориште и са свим осталим људима, од управе, технике и свих који су учествовали. Могу да кажем да је било уживање у том раду, а оно што је још лепше јесте реакција публике на све ово што смо ми радили. То ми је изузетно драго и мислим да је то јасан и добар показатељ да ова представа има своју будућност и да ће бити радо примљена, како у Алексинцу, тако и на сценама широм Србије, а верујем и иностранства – каже Недић и истиче добар тимски рад где нико не сме да „заостане ни за педаљ” јер би урушио целу концепцију.

Tetka od milion dolara
Редитељ Бранислав Недић на премијери представе

И тај концепт је приметан. Зорица Стевановић у улози Флоренс је маестрална и упечатљива, иако је на сцени епизодно. Већ добро познати алексиначки глумачки тандем Бојан Цветковић (Лео Кларк) и Срђан Стојадиновић (Џек Гејбл) и овог пута су разгалили публику која им је остала верна и више пута аплаузима наградила њихов наступ. Бојан и Срђан су овога пута имали двосруке улуге, у једном тренутку су Лео и Џек, а већ у наредној сцени сестричине госпође Флоренс. Ту трансформацију глумачки су успешно одрадили уз пуно комичних ситуација које су се допале публици. Нинушка Стојановић у улози Мег још једном је показала да је глумица у успону и да алексиначка сцена и у будућности мора озбиљно да рачуна на њено глумачко умеће. Запажен је био и млађани Јован Цветковић као Буч.

Посебан шарм представи дали су гостујући глумци Јелена Томић (Одри) и Предраг Миленковић (Док) из Крушевца, као и Марко Вучковић (у улузи Данкана) из Параћина.

 Tetka od milion dolara

Наступом глумачке екипе је видно био задовољан и редитељ Недић, који је адаптирао комад и поставио сценографију, док су за костиме били задужени Драгана Ђурић и Душан Станковић.

‒ Не бих могао никога да издвојим и она најмања улога који су имали поједини глумци опет је била важан шраф у томе. И оно чиме сам задовољан јесте да је свако од почетка до краја испоштовао оно што смо се договорили. Сви који су овога пута били на сцени су врхунски професионалци, изузетно добри глумци и не бих желео било кога да издвајам ‒ каже овај редитељ. 

Кен Лудвиг је познати амерички позоришни писац рођен 1950 у Пенсилванији, који је у овом делу испричао догађаје два преваранта који покушавају да се докопају теткиног наследства уз мноштво комичних ситуација и неочекивани расплет у коме љубав побеђује.

Прва реприза алексиначке комедије играће се већ 23. маја у Јагодини, а домаћа публика „Тетку од милион долара” имаће прилике поново да погледа 5. јуна, на Дан општине Алексинац.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × four =