Zvezdana prašina

„Teatar 91” večeras u Senti

Glumci aleksinačkog Gradskog pozorišta „Teatar 91” večeras nastupaju na Osmom festivalu „Pozorišni dani Jovana Đorđevića”, koji je juče počeo u Senti i traje do subote, 17. oktobra. Na ovoj smotri uspešnih amaterskih pozorišta biće izvedeno pet predstava, a osim Aleksinčana učestvuju i glumci iz Bečeja, Uba, Smederevske Palanke i Prijepolja.

Gostovanja „Teatra 91” na vojvođanskom prostoru su uvek bila zapažena što se očekuje i ovog puta.

− S obzirom da gostujemo sa predstavom u režiji Branislava Nedića „Zvezdana prašina”, očekujemo da se naravno otuda vratimo sa nekom nagradom. Sa ovom predstavom smo gostovali i prošle godine u Atini. Predstava je, inače, bila i do sada odlično primljena što se tiče publike i već je bila na raznim festivalima po Srbiji i u Grčkoj smo bili sa njom − kazala je direktorka Milena Rašić, pred put u Sentu.

U ovoj predstavi nastupaju Srđan Stojadinović, Jelena Tomić, Bojan Cvetković, Ninuška Stojanović, Boban Todorović i Zorica Stojanović. Ovaj komad je rađen po drami Dušana Kovačevića.

Predstava Zvezdana prašina

Festival u Senti priređuje se u znak sećanja na Jovana Đorđevića (1826-1900), koji je dao svoj izuzetni doprinos osnivanju Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, bio je prvi direktor Narodnog pozorišta u Beogradu i autor je teksta srpske himne „Bože pravde”.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

thirteen − six =