Zvezdana prašina

„Театар 91” вечерас у Сенти

Глумци алексиначког Градског позоришта „Театар 91” вечерас наступају на Осмом фестивалу „Позоришни дани Јована Ђорђевића”, који је јуче почео у Сенти и траје до суботе, 17. октобра. На овој смотри успешних аматерских позоришта биће изведено пет представа, а осим Алексинчана учествују и глумци из Бечеја, Уба, Смедеревске Паланке и Пријепоља.

Гостовања „Театра 91” на војвођанском простору су увек била запажена што се очекује и овог пута.

− С обзиром да гостујемо са представом у режији Бранислава Недића „Звездана прашина”, очекујемо да се наравно отуда вратимо са неком наградом. Са овом представом смо гостовали и прошле године у Атини. Представа је, иначе, била и до сада одлично примљена што се тиче публике и већ је била на разним фестивалима по Србији и у Грчкој смо били са њом − казала је директорка Милена Рашић, пред пут у Сенту.

У овој представи наступају Срђан Стојадиновић, Јелена Томић, Бојан Цветковић, Нинушка Стојановић, Бобан Тодоровић и Зорица Стојановић. Овај комад је рађен по драми Душана Ковачевића.

Predstava Zvezdana prašina

Фестивал у Сенти приређује се у знак сећања на Јована Ђорђевића (1826-1900), који је дао свој изузетни допринос оснивању Српског народног позоришта у Новом Саду, био је први директор Народног позоришта у Београду и аутор је текста српске химне „Боже правде”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × four =