Svečano otvorena renovirana ambulanta u Žitkovcu

Nakon par meseci radova na adaptaciji, zgrada ambulante u Žitkovcu danas je svečano otvorena. Posle radova, pacijentima će se pružati usluge u praktično novom objektu. Ambulanta je kompletno renovirana, što podrazumeva zamenu stare i dotrajale drvene stolarije PVC stolarijom, zamenu krovnog pokrivača, kompletnu izolaciju fasade i plafona, zamenu svih električnih i vodovodnih instalacija, nove podove i nove zidove. Kompletnu sanaciju i adaptaciju ove zgrade finansirala je opština Aleksinac sa devet miliona i 110 hiljada dinara.

Opština već godinama unazad pokazuje praktično veliku želju da izađe u susret građanima opštine i da zadovolji sve standarde pružanja zdravstvenih usluga koji su danas aktuelni, rekao je prisutnima prilikom otvaranja ambulante direktor Doma zdravlja dr Rodoljub Živadinović.

– Ovu ambulantu smo napravili po najsavremenijim standardima i nadamo se da će ona zadovoljiti potrebe ovog dela opštine, jer zaista ovo je naša najveća ambulanta. Kao što znate i prošle i pretprošle godine smo adaptirali neke ambulante, ove godine Žitkovac, a naredne godine, takođe, sredstvima opštine biće adaptirane i sve ostale ambulante i praktično privedene svojoj savremenoj nameni – istakao je dr Živadinović.

Objekat renovirane ambulante zvanično je otvorio predsednik opštine Nenad Stanković, koji je ovom prilikom napomenuo da je Žitkovac drugo naselje po značaju na teritoriji opštine i zato je vrlo važno što je investirano upravo u ovaj objekat.

– Obično se kaže ‘u zdravlju da koristite’, ali kada se radi o Domu zdravlja da ne koristimo taj narodni izraz. Želim vam da imate što manje pacijenata u ovom objektu, a oni koji moraju da dođu kao pacijenti ne sumnjam da će imati dobru, kvalitetnu i civilizovanu uslugu, imajući u vidu izgled samog objekta – rekao je predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković, prilikom otvaranja ovog renoviranog objekta.

Pored otvaranja žitkovačke ambulante, danas je u Dom zdravlja stiglo novo vozilo, koje je isporučilo Ministarstvo pravde. Sanitet je finansiran sredstvima od kazni, a ovo je drugo ovakvo vozilo koje je u poslednje dve godine dobila aleksinačka ustanova. Vrednost saniteta je pet miliona i 12 hiljada dinara i u potpunosti je opremljen. U ovoj ustanovi očekuju da će u narednom periodu možda dobiti i dodatni broj zaposlenih i da imaju bar još jednu ekipu u hitnoj pomoći na terenu.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

17 − 16 =