Свечано отворена реновирана амбуланта у Житковцу

Након пар месеци радова на адаптацији, зграда амбуланте у Житковцу данас је свечано отворена. После радова, пацијентима ће се пружати услуге у практично новом објекту. Амбуланта је комплетно реновирана, што подразумева замену старе и дотрајале дрвене столарије ПВЦ столаријом, замену кровног покривача, комплетну изолацију фасаде и плафона, замену свих електричних и водоводних инсталација, нове подове и нове зидове. Комплетну санацију и адаптацију ове зграде финансирала је општина Алексинац са девет милиона и 110 хиљада динара.

Општина већ годинама уназад показује практично велику жељу да изађе у сусрет грађанима општине и да задовољи све стандарде пружања здравствених услуга који су данас актуелни, рекао је присутнима приликом отварања амбуланте директор Дома здравља др Родољуб Живадиновић.

– Ову амбуланту смо направили по најсавременијим стандардима и надамо се да ће она задовољити потребе овог дела општине, јер заиста ово је наша највећа амбуланта. Као што знате и прошле и претпрошле године смо адаптирали неке амбуланте, ове године Житковац, а наредне године, такође, средствима општине биће адаптиране и све остале амбуланте и практично приведене својој савременој намени – истакао је др Живадиновић.

Објекат реновиране амбуланте званично је отворио председник општине Ненад Станковић, који је овом приликом напоменуо да је Житковац друго насеље по значају на територији општине и зато је врло важно што је инвестирано управо у овај објекат.

– Обично се каже ‘у здрављу да користите’, али када се ради о Дому здравља да не користимо тај народни израз. Желим вам да имате што мање пацијената у овом објекту, а они који морају да дођу као пацијенти не сумњам да ће имати добру, квалитетну и цивилизовану услугу, имајући у виду изглед самог објекта – рекао је председник општине Алексинац Ненад Станковић, приликом отварања овог реновираног објекта.

Поред отварања житковачке амбуланте, данас је у Дом здравља стигло ново возило, које је испоручило Министарство правде. Санитет је финансиран средствима од казни, а ово је друго овакво возило које је у последње две године добила алексиначка установа. Вредност санитета је пет милиона и 12 хиљада динара и у потпуности је опремљен. У овој установи очекују да ће у наредном периоду можда добити и додатни број запослених и да имају бар још једну екипу у хитној помоћи на терену.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × one =