Spasilačke vežbe

Sutra srpsko-ruske spasilačke vežbe na Bovanskom jezeru

Program poslednjeg dana trodnevnih srpsko-ruskih spasilačkih vežbi, koje su juče otvorene u Nišu, počeće sutra aktivnostima na aleksinačkom delu Bovanskog jezera. Timovi iz Srbije, Rusije, Bosne i Hercegovine, Turske, Mađarske, Severne Makedonije i Kube, kao i Rusko-jermenskog humanitarnog centra, demonstriraće spasilačke poduhvate prilikom vanrednih situacija tokom jednočasovne vežbe, koja će početi u 11 sati.

Pokaznoj vežbi na jezeru, kako je najavio MUP, prisustvovaće i potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ministar za vanredne situacije Ruske Federacije Jevgenij Ziničev.

Kako je ranije najavljeno, na jezeru će biti demonstrirana sveobuhvatna i složena vežba, koja podrazumeva gašenje šumskog požara iz vazduha, između ostalog uz pomoć ruskih aviona i helikoptera, spasavanje na vodi i pod vodom, evakuaciju i zbrinjavanje ugroženih.

Međunarodnu vežbu u oblasti upravljanja posledicama vanrednih situacija „Srbija 2019” organizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ministarstvo za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije.

Nakon pokaznih vežbi na Bovanskom jezeru, završnica će biti upriličena od 16 sati na Trgu Kralja Milana u Nišu.

Foto sa naslovne: MUP

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

15 + 12 =