Konferencija

Sutra otvaranje Međunarodne konferencije fizičara

Najuspešniji fizičari iz zemalja bivše Jugoslavije okupiće se na trodnevnoj Konferenciji fizičara koja će sutra biti otvorena u Aleksincu. Na ovom tradicionalnom skupu, namenjenom nastavi fizike u srednjim školama naći će se metodičari iz Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore i domaćina Srbije.

Sedma konferencija fizičara zvanično će biti otvorena u podne u sali Skupštine opštine Aleksinac, a uvodni deo posvećen je sećanju na Nadeždu Novaković, profesorku fizike iz Trnjana, nekadašnju redovnu profesorku na niškom PMF-u, koja je jedno vreme radila i u Aleksinačkoj gimnaziji.

‒ Ove godine u programskom odboru imamo profesore fizike iz Bijeljine, Beograda, Niša, Rijeke, Maribora, Kragujevca, Sarajeva, Zagreba, zatim Novog Sada, Podgorice, Skoplja i naravno Aleksinca. Takmičenje učenika je planirano u holu škole u subotu 16. marta od 14:00 časova. U revijalnom delu učestvuje 11 učenika, a u užem izboru su učenici iz Trebinja, Doboja, Banja Luke, Zagreba, Strumice, Zrenjanina i Skoplja – kaže Danijela Veljković, direktorka Aleksinačke gimnazije. 

Pored izbora najboljeg učeničkog rada iz oblasti fizike i predstavljanja savremenih dostignuća u ovoj oblasti, biće održano i nekoliko radionica namenjenih đacima, a održaće se i okrugli sto na kome će profesori iz regiona razmenjivati iskustva.

Pokrovitelj skupa je Skupština opštine Aleksinac, a u organizaciji Aleksinačkoj gimnaziji pomogle su i ostale dve aleksinačke srednje škole, tehnička „Prota Stevan Dimitrijević” i poljoprivredna „Šumatovac”.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sixteen + thirteen =