Konferencija

Сутра отварање Међународне конференције физичара

Најуспешнији физичари из земаља бивше Југославије окупиће се на тродневној Конференцији физичара која ће сутра бити отворена у Алексинцу. На овом традиционалном скупу, намењеном настави физике у средњим школама наћи ће се методичари из Словеније, Македоније, Хрватске, Црне Горе и домаћина Србије.

Седма конференција физичара званично ће бити отворена у подне у сали Скупштине општине Алексинац, а уводни део посвећен је сећању на Надежду Новаковић, професорку физике из Трњана, некадашњу редовну професорку на нишком ПМФ-у, која је једно време радила и у Алексиначкој гимназији.

‒ Ове године у програмском одбору имамо професоре физике из Бијељине, Београда, Ниша, Ријеке, Марибора, Крагујевца, Сарајева, Загреба, затим Новог Сада, Подгорице, Скопља и наравно Алексинца. Такмичење ученика је планирано у холу школе у суботу 16. марта од 14:00 часова. У ревијалном делу учествује 11 ученика, а у ужем избору су ученици из Требиња, Добоја, Бања Луке, Загреба, Струмице, Зрењанина и Скопља – каже Данијела Вељковић, директорка Алексиначке гимназије. 

Поред избора најбољег ученичког рада из области физике и представљања савремених достигнућа у овој области, биће одржано и неколико радионица намењених ђацима, а одржаће се и округли сто на коме ће професори из региона размењивати искуства.

Покровитељ скупа је Скупштина општине Алексинац, а у организацији Алексиначкој гимназији помогле су и остале две алексиначке средње школе, техничка „Прота Стеван Димитријевић” и пољопривредна „Шуматовац”.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × one =