Sutra je Dan opštine: Od otvaranja Zelene pijace do Harija Mata Harija

Zvaničnim otvaranjem rekonstruisane Zelene pijace počeće obeležavanje 5. juna – Dana opštine Aleksinac. Za sutrašnji dan planirana je i dodela opštinskih priznanja na svečanoj akademiji, a u večernjim satima publiku će zabavljati bosanski pevač Hari Varešanović. Ovim će biti završena trodnevna manifestacija u čast Dana opštine Aleksinac.

Svečano otvaranje Zelene pijace, koja je rekonstruisana zajedničkim sredstvima Evropske unije i opštine Aleksinac, planirano je za 10 sati. Na otvaranju je najavljeno obraćanje predsednika opštine Nenada Stankovića i predstavnika razvojnog programa EU PRO. Rekonstrukcijom je pijaca dobila nadstrešnicu, nove tezge i sanirane mokre čvorove. Za aleksinačku pijacu EU PRO je izdvojio 149.580 evra, a lokalna samouprava 41.300 evra.

Vredne ruke

Sat vremena kasnije, tačnije od 11 sati, na platou ispred Doma kulture počinje manifestacija „Vredne rukeˮ u organizaciji Udruženja građana „Radinostˮ. U okviru ove tradicionalne manifestacije domaćice iz Srbije i Makedonije pripremiće i „Zdrav doručak”, a novac od prodaje hrane namenjen je za lečenje dece obolele od raka.

Na svečanoj akademiji koja počinje u 12 sati biće podeljena opštinska priznanja, odnosno novčane nagrade i pohvale opštine. (Više o ovogodišnjim dobitnicima pogledajte OVDE)

Tetka od milion dolara

U večernjim satima očekuju nas dva kulturna događaja. „Tetka od milion dolara”, nova predstava „Teatra 91ˮ imaće prvo reprizno izvođenje pred domaćom publikom od 20 sati. Nakon toga publika se seli na TAŠ, odnosno Stadion za male sportove „Mladostˮ, gde će ih zabavljati grupa Hari Mata Hari. Koncert je zakazan za 22 sata, a ulaz je besplatan.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × 4 =