Сутра је Дан општине: Од отварања Зелене пијаце до Харија Мата Харија

Званичним отварањем реконструисане Зелене пијаце почеће обележавање 5. јуна – Дана општине Алексинац. За сутрашњи дан планирана је и додела општинских признања на свечаној академији, а у вечерњим сатима публику ће забављати босански певач Хари Варешановић. Овим ће бити завршена тродневна манифестација у част Дана општине Алексинац.

Свечано отварање Зелене пијаце, која је реконструисана заједничким средствима Европске уније и општине Алексинац, планирано је за 10 сати. На отварању је најављено обраћање председника општине Ненада Станковића и представника развојног програма ЕУ ПРО. Реконструкцијом је пијаца добила надстрешницу, нове тезге и саниране мокре чворове. За алексиначку пијацу ЕУ ПРО је издвојио 149.580 евра, а локална самоуправа 41.300 евра.

Vredne ruke

Сат времена касније, тачније од 11 сати, на платоу испред Дома културе почиње манифестација „Вредне рукеˮ у организацији Удружења грађана „Радиностˮ. У оквиру ове традиционалне манифестације домаћице из Србије и Македоније припремиће и „Здрав доручак”, а новац од продаје хране намењен је за лечење деце оболеле од рака.

На свечаној академији која почиње у 12 сати биће подељена општинска признања, односно новчане награде и похвале општине. (Више о овогодишњим добитницима погледајте ОВДЕ)

Tetka od milion dolara

У вечерњим сатима очекују нас два културна догађаја. „Тетка од милион долара”, нова представа „Театра 91ˮ имаће прво репризно извођење пред домаћом публиком од 20 сати. Након тога публика се сели на ТАШ, односно Стадион за мале спортове „Младостˮ, где ће их забављати група Хари Мата Хари. Концерт је заказан за 22 сата, а улаз је бесплатан.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + 15 =