Super žene u borbi protiv nasilja

Trodnevni trening na temu Prevencije i borbe protiv nasilja u porodici i svih ostalih oblika nasilja održan je tokom minulog vikenda u Sokobanji. Organizator ove edukacije za ukupno 22 osobe je Udruženje Super žene iz Tešice, u sklopu projekta „Za život bez nasilja” koji se realizuje uz podršku Trag fondacije.

Trening je vodila Bratislava Stojković, psiholog i licencirani edukator iz oblasti nasilja u porodici i nad ženama. Prema rečima učesnikca ove edukacije cilj je ostvaren, a to je povećanje znanja o prevenciji i borbi protiv nasilja nad ženama, upoznavanje sa planom sigurnosti za potencijalne žrtve kao i sa osnovnim zakonskim odredbama o postupanju u slučaju bilo kog oblika nasilja.

Naredni koraci članica Super žena je organizovanje tribina u okolnim podjastrebačkim selima, tačnije, pored Tešice uključena su i sela Loćika, Koprivnica, Vrćenovica i Lužane. Projekat „Za život bez nasilja” traje ukupno sedam meseci, do sredine septembra, kada se organizuje veliki završni događaj koji ima za cilj animiranje šire zajednice za zajedničku boru protiv nasilja nad decom i ženama.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

6 − 3 =