Šumatovac - Naslovna

Šumatovac na Nišvilu: Od Luja Armstronga do Šabana

Članovi Aleksinačkog mešovitog hora „Šumatovac” nastupili su na ovogodišnjem džez festivalu Nišvil koji je održan na drevnoj niškoj Tvrđavi od 2. do11. avgusta.

Svoje pevačko umeće članovi „Šumatovca” pokazali su drugog dana festivala na muzej sceni gde su se predstavili bogatim i raznovrsnim programom, počev od horskih obrada stranih evergrin i džez kompozicija, preko muzike iz filmova do rok balada.

Zdravku‒ Koncert je protekao fenomenalno. Mi smo se dugo spremali, vredno radili i ovaj koncert je kruna našeg rada. Razne žanrove smo pevali, filmsku muziku, mjuzikle, naravno džez kompozicije poznatih svetskih džez muzičara kao što je Luj Armstrong i drugi ‒ rekla nam je posle koncerta dirigent hora Marija Zovko. 

I Slađana Marković, članica Upravnog odbora hora, bila je prezadovoljna nastupom i reakcijom publike. Sladjana Markovic

‒ Većinu kompozicija smo izveli premijerno, neke smo izvodili i ranije, ali većina je bila spremljena baš za Nišvil. Kompozicija ‘Đelem, đelem’ se malo razlikovala, ali ona je bila neka vrsta omaža niškom kralju bluza i jednom od deset najboljih bluz pevača sveta, Šabanu Bajramoviću, i tako smo nju ostavili za kraj. Lepo su prošle mnoge kompozicije, čuveni refren ‘Kad bih bio bogat’ iz mjuzikla ‘Violinista na krovu’ je protekao veoma lepo, kao i ‘Boemska rapsodija’. 

I ostali članovi „Šumatovca“ izrazili su zadovoljstvo što su bili deo ovogodišnjeg Nišvila, velike i značajne manifestacije koja je za devet dana i noći na 20 scena okupila više od hiljadu izvođača na 170 koncerata u okviru 130 programa.

Šumatovac

Da je nastup aleksinačkog hora prošao zapaženo, potvrđuje i poziv iz niškog romskog udruženja da svojom izvedbom romske himne „Đelem, đelem” upriliče otvaranje „Romani festa” u Nišu, 14. avgusta.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two + 11 =