Opština Aleksinac

Štab: Na poklon paketi i hlorni rastvor

U cilju suzbijanje prostora za pojavu korona virusa, na današnjoj sednici opštinskog Štaba za vanredne situacije odlučeno je da se obezbede određene količine hlornog rastvora za potrebe seoskih naselja i velikih privrednih subjekata.

Na predlog zamenika komandata Štaba Čedomira Rakića, a uz saglasnost Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Aleksinac”, donet je zaključak da se uputi javni poziv predsednicima saveta mesnih zajednica da se od ponedeljka, 13. aprila, jave komunalnom preduzeću ili vatrogasnom društvu radi preuzimanja hlornog rastvora za dezinfekciju seoskih površina.

Isti poziv je upućen i velikim privrednim subjektima koji posluju na teritoriji opštine Aleksinac. Dakle, potrebno je da se i oni od ponedeljka, 13. aprila, jave DVD „Aleksinac” radi preuzimanja hlornog rastvora za dezinfekciju svojih radnih prostorija i pogona (kontakt osoba Branko: 063/576-102).

Crveni krst Aleksinac

Na današnjoj sednice Rakić je izneo podatak da je na teritoriji opštine Aleksinac evidentirano 1.592 korisnika socijalne pomoći. Kako bi se njima dodatno pomoglo, donet je zaključak da za njihove potrebe Crveni krst opštine Aleksinac izvrši nabavku 1.700 paketa u vidu hrane, dezinfekcionih sredstava i sredstava za ličnu higijenu. Finansijska sredstva za nabavku paketa obezbeđena su iz stalne budžetske rezerve budžeta opštine Aleksinac.

Zamenik komandanta Štaba, Čedomir Rakić, obavestio je prisutne da se javlja veliki broj onih koji žele da proslede donacije ka Štabu za vanredne situacije i da je veliki broj onih koji su to već učinili. On je najavio i pomoć firme „Magna”, koja će donirati deset hiljada maski.

Inače, „Magna” je firma koja je nagovestila svoje investicije u Aleksincu i zapošljavanje većeg broja naših sugrađana.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eight − four =