Opština Aleksinac

Штаб: На поклон пакети и хлорни раствор

У циљу сузбијање простора за појаву корона вируса, на данашњој седници општинског Штаба за ванредне ситуације одлучено је да се обезбеде одређене количине хлорног раствора за потребе сеоских насеља и великих привредних субјеката.

На предлог заменика командата Штаба Чедомира Ракића, а уз сагласност Добровољног ватрогасног друштва „Алексинац”, донет је закључак да се упути јавни позив председницима савета месних заједница да се од понедељка, 13. априла, јаве комуналном предузећу или ватрогасном друштву ради преузимања хлорног раствора за дезинфекцију сеоских површина.

Исти позив је упућен и великим привредним субјектима који послују на територији општине Алексинац. Дакле, потребно је да се и они од понедељка, 13. априла, јаве ДВД „Алексинац” ради преузимања хлорног раствора за дезинфекцију својих радних просторија и погона (контакт особа Бранко: 063/576-102).

Crveni krst Aleksinac

На данашњој седнице Ракић је изнео податак да је на територији општине Алексинац евидентирано 1.592 корисника социјалне помоћи. Како би се њима додатно помогло, донет је закључак да за њихове потребе Црвени крст општине Алексинац изврши набавку 1.700 пакета у виду хране, дезинфекционих средстава и средстава за личну хигијену. Финансијска средства за набавку пакета обезбеђена су из сталне буџетске резерве буџета општине Алексинац.

Заменик команданта Штаба, Чедомир Ракић, обавестио је присутне да се јавља велики број оних који желе да проследе донације ка Штабу за ванредне ситуације и да је велики број оних који су то већ учинили. Он је најавио и помоћ фирме „Магна”, која ће донирати десет хиљада маски.

Иначе, „Магна” је фирма која је наговестила своје инвестиције у Алексинцу и запошљавање већег броја наших суграђана.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine − nine =