Sportski tereni se i dalje uredno održavaju

Sportski tereni bez sportista, to je slika koja je bila nezamisliva do uvođenja vanrednog stanja. Međutim, iako sportista nema, radnici Sportskog rekreativnog centra Aleksinac uredno održavaju terene i celokupnu sportsku infrastrukturu.

− Pošto sportskih dešavanja nema, da smo znali da će korona tako da nas zakoči možda bismo i spremili malo veće obuhvate sređivanja gradskih stadiona, naročito stadiona u gradu. Mogli smo tu da odradimo jednu adaptaciju travnjaka. Za sada svi zeleni stadioni, to jest Aleksinački Rudnik i Aleksinac, koji su pod našim održavanjem redovno se kose, čisti se koliko može da se očisti za tih nekoliko sati dok ne dođe policijski čas. Čim je lepo vreme deca izađu na otvorene terene tako da radnici pokupe i tu malo papire oko Sportske hale i na stadionu ‘Mladost’ − kaže Milena Maksimović, direktorka SRCA. 

U ovoj organizaciji iskoristili su novonastalu situaciju da odrade i poslove koje nisu stigli prošle godine.

− Uzeli smo malo da svlačionice, koje jedine nisu u prošloj i ovoj godini krečene, da sa radnicima koji su tu iz Aleksinca okrečimo, pa će dezinfikovane i oribane da dočekaju sportiste i učenike − dodaje direktorka Maksimović. 

Kada sve ovo prođe, ostaje da sportisti nastave sa treninzima u boljim uslovima, a to će verovatno iznedriti i bolje rezultate.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × 2 =