Solunska

Solunska dobila „ležećeg policajca”

Vozači koji koriste nedavno rekonstruisanu Solunsku ulicu, koja povezuje Žitkovac i Donji Adrovac, svakodnevno imaju prilike da učestvuju u saobraćaju u kome ima dosta pešaka i domaćih životinja. To je naročito primetno kada se prolazi kroz romsko naselje u Prćilovici. Imajući to u vidu Savet za bezbednost saobraćaja u opštini Aleksinac odlučio je da se na tom delu puta, osim vertikalne i horizontalne signalizacije, postave i dve prepreke koje bi usporavale saobraćaj, odnosno brzinu kretanja vozila.

Ovih dana iz pravca Donjeg Adrovca, na ulazu u romsko naselje, postavljen je prvi od planirana dva „ležeća policajca”, koji ne dozvoljava vozačima da se nebezbednom brzinom kreću kroz ovaj deo puta na kome je veliki broj pešaka, a naročito dece.

Drugi „ležeći policajac” iz suprotnog smera biće postavljen sledeće godine. I pored postavljenih prepreka i odgovarajuće signalizacije vozačima se preporučuje dodatni oprez prilikom prelaska ove deonice jer je mnogo izazova koji mogu da dovedu do neželjenih posledica.

Osim što je ove godine asfaltirana deonica od Žitkovca do Donjeg Adrovca, izgrađen je i novi most na vodopropustu, koji je omogućio saobraćaj vozila u oba smera, a i prolazak kamiona. To bi moglo delimično da rastereti saobraćaj u centru Žitkovca.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen − eleven =