Sud

Službenica aleksinačkog suda oštetila budžet za više od pola miliona?

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su službenicu Osnovnog suda u Aleksincu zbog sumnje da je nekoliko godina falsifikovala službene isprave i zloupotrebljavala službeni položaj. Sumnja se da je ova služebnica aleksinačkog suda presude priklira u arhivi i na taj način omogućila apsolutno zastarevanje kazni zatvora i novčanih kazni, ali i pet zabrana upravljanja motornim vozilima

̶ Ona se tereti da, u periodu od 2016. do 2019. godine, nije dostavila 14 pravosnažnih i izvršnih presuda na izvršenje referentima izvršenja kazni zatvora u Osnovnom sudu u Aleksincu i drugim sudovima, što je bila dužna da učini – navode u MUP-u. 

Po nekim procenama, na ime neplaćenih novčanih kazni koje su apsolutno zastarele, osumnjičena je oštetila državu za 575 hiljada dinara.

̶ Tereti se i da Ministarstvu unutrašnjih poslova nije dostavila 34 pravosnažne presude radi evidentiranja u kaznene evidencije – dodaju u MUP-u. 

Kako se navodi, osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Višem javnom tilaštvu u Nišu.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

15 + 4 =