Sloga u doba korone: „Moleri” za ugled

Stara je istina da se sve može kad se ljudi slože, a da je to zaista tako potvrđuje i priča koja sledi. Naime, petnaestak vlasnika i korisnika stanova u stambenoj zgradi Citroen 3 u Aleksincu, na čelu sa predsednikom Skupštine stanara Ivicom Anđelkovićem, pokrenuli su nedavno inicijativu za krečenje i uređenje enterijera ove zgrade koja se sastoji od prizemlja i sedam spratova, odnosno šezdesetak stanova.

I bi po onoj latinskoj „Rečeno, učinjeno”. Proteklog vikenda, u jeku policijskog časa zbog pandemije korona virusa, stanari su zavrnuli rukave, pljunuli u šake i za dva dana okrečili i očistili celu zgradu. Naravno, uz poštovanje mera zaštite. I oni koji nisu mogli da rade, nisu ostali po strani – počastili su „molere” pitom, kolačima, palačinkama, a bilo je, kažu, i kafe, sokova, rakije, piva… Novac za kupovinu materijala za krečenje obezbeđen je iz budžeta Skupštine stanara, odnosno od para koje stanari mesečno izdvajaju za održavanje zgrade.

‒ Zgrada sada bukvalno ne može da se prepozna. Zadovoljni smo urađenim poslom, jer smo se angažovali za zajedničko dobro i bolji životni ambijent ‒ kaže za naš portal jedan od učesnika u ovom poduhvatu Leonardo Matić, inače čelnik opštinske fudbalske organizacije. 

Tako su, eto, „moleri” iz Citroena 3 spojili dve korisne i praktične stvari: sopstvenim radom načinili su veliku uštedu u zajedničkom budžetu, a u isto vreme su sebi obezbedili preko potrebnu rekreaciju.

Sve u svemu, sloga i dobri komšijski odnosi stanara iz Citroena 3 mogu svakako i drugima da posluže kao primer za ugled.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty − 8 =