Од сутра ради „Бувљак”, у мају и сточне пијаце

Штаб за ванредне ситуације за територију општине Алексинац данас је донео неколико одлука које се односе на ублажавање раније донетих мера у циљу сузбијања вируса корона. Тако је ван снаге стављен закључак о затварању робне пијаце, па ће овај популарни алексиначки „Бувљак” почети са радом од сутра. Ту информацију нам је потврдио и директор ЈКП „Комуналне услуге” Будимир Марковић. Према његовим речима, простор робне пијаце јуче је дезинфикован, а данас је све урађено како би се испоштовале препоручене мере заштите, тако да је објекат спреман за сутрашњи почетак рада.

Од 4. маја поново ће бити отворене сточне пијаце у Тешици и Корману и оне ће моћи да наставе са радом у терминима који су предвиђени како пијачни дани.

Штаб је још закључио да се корисницима посебне новчане накнаде са евиденције Центра за социјални рад дистрибуира одређени број пакета.

Пакети за најугроженије, фото: Из архиве

На овом заседању донета је одлука да се пристигле донације ЈП Пошта Србије од 3.300 маски и 6.600 рукавица, као и 10 000 маски од фирме „Магна” ставе на располагање Црвеном крсту Алексинац ради даље дистрибуције.

Чланови Штаба, представници медицинских установа напоменули су да је све веће ангажовање медицинског особља и да је присутно њихово велико оптерећење. Очито, иако се мере ублажавају, на подручју општине Алексинац још увек није искорењено присуство вируса короне. Донете мере очигледно имају за циљ поспешивање привредних активности.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + three =