Слога у доба короне: „Молери” за углед

Стара је истина да се све може кад се људи сложе, а да је то заиста тако потврђује и прича која следи. Наиме, петнаестак власника и корисника станова у стамбеној згради Цитроен 3 у Алексинцу, на челу са председником Скупштине станара Ивицом Анђелковићем, покренули су недавно иницијативу за кречење и уређење ентеријера ове зграде која се састоји од приземља и седам спратова, односно шездесетак станова.

И би по оној латинској „Речено, учињено”. Протеклог викенда, у јеку полицијског часа због пандемије корона вируса, станари су заврнули рукаве, пљунули у шаке и за два дана окречили и очистили целу зграду. Наравно, уз поштовање мера заштите. И они који нису могли да раде, нису остали по страни – почастили су „молере” питом, колачима, палачинкама, а било је, кажу, и кафе, сокова, ракије, пива… Новац за куповину материјала за кречење обезбеђен је из буџета Скупштине станара, односно од пара које станари месечно издвајају за одржавање зграде.

‒ Зграда сада буквално не може да се препозна. Задовољни смо урађеним послом, јер смо се ангажовали за заједничко добро и бољи животни амбијент ‒ каже за наш портал један од учесника у овом подухвату Леонардо Матић, иначе челник општинске фудбалске организације. 

Тако су, ето, „молери” из Цитроена 3 спојили две корисне и практичне ствари: сопственим радом начинили су велику уштеду у заједничком буџету, а у исто време су себи обезбедили преко потребну рекреацију.

Све у свему, слога и добри комшијски односи станара из Цитроена 3 могу свакако и другима да послуже као пример за углед.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven − nine =