Slavica Miljković

Slavica iz Crne Bare hladne dane provodi bez struje i ogreva

Uslovi nedostojni čoveka – tako bi se ukratko mogao opisati život Slavice Miljković iz Crne Bare. Ova naša sugrađanka sa bolesnim detetom hladne, zimske dane provodi u kovanici, bez struje, ogreva i pod krovom koji prokišnjava.

Na sreću, Crvenom krstu Aleksinac, koji je pre nekoliko dana skrenuo pažnju na ovaj slučaj, javio se veliki broj sugrađana koji želi da pomogne. Tako su obezbeđeni neki najosnovniji predmeti i nešto hrane, ali nam u ovoj humanitarnoj organizaciji potvrđuju da je materijalna pomoć i dalje potrebna.

Slavica Miljković

‒ Crveni krst Aleksinac danas je Slavici isporučio dva šporeta i jorgane, a takođe i pakete hrane, higijene i brašna. Pored ove pomoći njoj nedostaje još mnogo materijalnih stvari za normalan život, pa je zbog toga, očigledno, svaka donacija dobrodošla − kaže Milan Terzić, sekretar Crvenog krsta Aleksinac. 

Centar za socijalni rad je preduzeo dalje korake oko pomoći ovoj porodici i Slavicu stavio na listu socijalno ugroženih lica kako bi ubuduće primala novčanu pomoć.

Ipak, dok se slučaj ne reši, Slavica, kojoj je zdravlje narušeno, a pritom mora da brine i o bolesnom sinu, dane provodi u trošnom kućerku na rubu Crne Bare, gde su uslovi malo je reći nedostojni živog bića. A ova priča dešava se nedaleko od nas i to u 21. veku.

Slavica Miljković

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × 4 =