Slavica Miljković

Славица из Црне Баре хладне дане проводи без струје и огрева

Услови недостојни човека – тако би се укратко могао описати живот Славице Миљковић из Црне Баре. Ова наша суграђанка са болесним дететом хладне, зимске дане проводи у кованици, без струје, огрева и под кровом који прокишњава.

На срећу, Црвеном крсту Алексинац, који је пре неколико дана скренуо пажњу на овај случај, јавио се велики број суграђана који жели да помогне. Тако су обезбеђени неки најосновнији предмети и нешто хране, али нам у овој хуманитарној организацији потврђују да је материјална помоћ и даље потребна.

Slavica Miljković

‒ Црвени крст Алексинац данас је Славици испоручио два шпорета и јоргане, а такође и пакете хране, хигијене и брашна. Поред ове помоћи њој недостаје још много материјалних ствари за нормалан живот, па је због тога, очигледно, свака донација добродошла − каже Милан Терзић, секретар Црвеног крста Алексинац. 

Центар за социјални рад је предузео даље кораке око помоћи овој породици и Славицу ставио на листу социјално угрожених лица како би убудуће примала новчану помоћ.

Ипак, док се случај не реши, Славица, којој је здравље нарушено, а притом мора да брине и о болесном сину, дане проводи у трошном кућерку на рубу Црне Баре, где су услови мало је рећи недостојни живог бића. А ова прича дешава се недалеко од нас и то у 21. веку.

Slavica Miljković

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − 13 =