Sin poznatog košarkaša stiže u Aleksinac; Adrian Naumoski u Napretku

Košarkaški klub Napredak JKP iz Aleksinca nastavlja sa formiranjem tima za predstojeću sezonu. Najnovije pojačanje u ekipi novog prvoligaša je Adrian Naumoski, talentovani makedonski košarkaš.

Naumoski je prethodnu sezonu proveo u Vardaru, a ima zabeležene nastupe za reprezentaciju Severne Makedonije za igrače do 16 godina.

Talentovani bek rođen je 2001. godine u Trevizu (Italija). Visok je 196 centimetara.

Adrian Naumoski sin je proslavljenog košarkaša Petra Naumoskog. Podsetimo, u svojoj bogatoj igračkoj karijeri, Petar Naumoski nastupao je za Jugoplastiku iz Splita, sa kojom je u dva navrata osvojio evropsku titulu. Naumoski je potom igrao za italijanske klubove Beneton, Olimpiju i Sijenu. Takođe je sa velikim uspehom branio boje Efesa i Ulkera, da bi igračku karijeru završio u MZT-u iz Skoplja.  Za reprezentaciju Severne Makedonije  igrao je na Evrobasketu 1999.godine u Francuskoj.

Osim Adriana Naumoskog, Napredak bi u narednim danima trebalo da angažuje još jednog košarkaša. Reč je o Lazaru Stankoviću, koji je u prethodnoj sezoni igrao za Mladost iz Zemuna. Stanković, koji pokriva poziciju krilnog centra, u Aleksinac dolazi na probu, nakon koje će (ukoliko zadovolji očekivanja stručnog štaba) potpisati ugovor sa aleksinačkim prvoligašem.

 

 

(Foto: Fejsbuk – Petar Naumoski/ KK Vardar)

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

15 − 10 =