Opština Aleksinac

Sednica Štaba: Mere za jačanje lokalnog zdravstva

Nakon podnetih izveštaja, opšti zaključak na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Aleksinac je da se primenjuju sve propisane mere, da se rad u kol centru odvija nesmetano, da volonteri na terenu takođe obavljaju svoje dužnosti koje su im propisane i da i dalje nedostaje zaštitna oprema za funkcionisanje svih subjekata.

Štab već nekoliko prethodnih dana svojim delovanjem pokušava da ublaži problem oko zaštitne opreme. Danas je doneo odluku da Crveni krst opštine Aleksinac izvrši nabavku 138 gumiranih odela za višekratnu upotrebu. Finansijska sredstva za nabavku napred pomenute opreme obezbediće se iz stalne budžetske rezerve budžeta opštine Aleksinac za 2020. godinu.

Dr Rodoljub Živadinović, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije, obavestio je Štab da je za teritoriju opštine Aleksinac izdvojena donacija od 103 kilograma meda koju su prikupili aleksinački pčelari i koja će biti predata ovdašnjem Crvenom krstu.

Što se tiče epidemiološke situacije na području opštine čulo se da je nekoliko lica upućeno na dalje preglede u Klinički centar Niš, ali da još nema povratnih informacija o njihovom zdravstvenom stanju.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sixteen + eight =