Opština Aleksinac

Седница Штаба: Мере за јачање локалног здравства

Након поднетих извештаја, општи закључак на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац је да се примењују све прописане мере, да се рад у кол центру одвија несметано, да волонтери на терену такође обављају своје дужности које су им прописане и да и даље недостаје заштитна опрема за функционисање свих субјеката.

Штаб већ неколико претходних дана својим деловањем покушава да ублажи проблем око заштитне опреме. Данас је донео одлуку да Црвени крст општине Алексинац изврши набавку 138 гумираних одела за вишекратну употребу. Финансијска средства за набавку напред поменуте опреме обезбедиће се из сталне буџетске резерве буџета општине Алексинац за 2020. годину.

Др Родољуб Живадиновић, председник Савеза пчеларских организација Србије, обавестио је Штаб да је за територију општине Алексинац издвојена донација од 103 килограма меда коју су прикупили алексиначки пчелари и која ће бити предата овдашњем Црвеном крсту.

Што се тиче епидемиолошке ситуације на подручју општине чуло се да је неколико лица упућено на даље прегледе у Клинички центар Ниш, али да још нема повратних информација о њиховом здравственом стању.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 3 =