Sedamdeset i peta godišnjica škole na Rudniku

Prigodnim programom danas je obeležen 75 rođendan osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” na Aleksinačkom rudniku. Centralna proslava upriličena je u prostorijama ove ustanove bogatim programom, a uz prisustvo velikog broja gostiju, nastavnika i đaka.

‒ Čovek ne može da bira vreme i mesto gde će se roditi, niti prilike i okolnosti u kojima će živeti, to ne zavisi od nas. Ali ono što zavisi od nas i što se očekuje od nas jeste da budemo ljudi uvek i svuda, da nas takvim prepoznaju preci i upoznaju savremenici. Naši učenici su Vas sproveli kroz vekove i pokazali kako se razvija ova naša škola ‒ rekla je tokom obraćanja prisutnima Zorica Milojković, direktorka ove ustanove.

Ovom prilikom reč je dobila i Jasmina Pastonjicki, direktorka Osnovne škole „Vasa Stajićˮ iz Novog Sada koja je već 25 godinapobratemljena sa rudničkom osmoletkom.

‒ Veliko nam je zadovoljstvo što smo danas sa vama na proslavi 75 godina postojanja vaše škole i što možemo da vam prenesemo pozdrave kolektiva Osnovne škole „Vasa Stajićˮ. Drage kolege, dragi učenici čestitamo Vam dan škole i želimo vam puno uspeha u daljem radu i drago nam je što smo već punih 25 godina makar jedan delić vaše priče ‒ rekla je direktorka Pastonjicki

Pored gostiju iz Novog Sada, prigodnom programu prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave, izdavačkih kuća, Zavoda za udžbenike, direktori osnovnih i srednjih škola, a bilo je i predstavnika ostalih ustanova sa teritorije naše opštine.

Više fotografija na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × 2 =