autobuske nadstresnice

Savet o autobuskim nadstrešnicama

Na dnevnom redu sednice Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Aleksinac, održanoj juče, našlo se više zahteva pojedinaca i kolektiva za regulisanje saobraćaja na pojedinim putevima i ulicama. Osnovna škola „Stojan Živković Stole” je zatražila uređenje autobuskih stajališta u Trnjanu, Donjem Ljubešu i Gredetinu, odnosnu izgradnju nadstrešnica za potrebe učenika i nastavnika koji koriste javni prevoz. Savet je odlučio da se započne sa pripremama koje bi doprinele da se reše izneti problemi u ovom zahtevu.

Mesna zajednica Žitkovac je od Saveta zatražila obnovu signalizacije i postavljanje nove u tri tamošnje ulice, nadležna komisija obići će te saobraćajnice i predložiti savetu moguća rešenja.

Što se tiče zahteva Mesne zajednice Subotinac za postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije u zoni škole, savet će se obratiti JP „Putevi Srbije” koje je upravljač te državne saobraćajnice.

Međuopštinska organizacija slepih i slabovidih Aleksinac uputila je molbu za postavljanje rampi u nekoliko ulica kako bi njihovi članovi mogli nesmetano da se kreću. Ovaj problem donekle će biti rešen u okviru regularnog održavanja tih ulica.

Aleksinačka lokalna samouprava je jedna od prvih pet koje su imale lokalnu bazu podataka na portalu bezbednosti saobraćaja, a u okviru projekta Agencije za bezbednost saobraćaja. Da li će se ova saradnja nastaviti i sledeće godine, kako se čulo na sednici saveta, zavisiće od finansijskih sredstava koja će biti na raspolaganju.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 − 1 =