autobuske nadstresnice

Савет о аутобуским надстрешницама

На дневном реду седнице Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац, одржаној јуче, нашло се више захтева појединаца и колектива за регулисање саобраћаја на појединим путевима и улицама. Основна школа „Стојан Живковић Столе” је затражила уређење аутобуских стајалишта у Трњану, Доњем Љубешу и Гредетину, односну изградњу надстрешница за потребе ученика и наставника који користе јавни превоз. Савет је одлучио да се започне са припремама које би допринеле да се реше изнети проблеми у овом захтеву.

Месна заједница Житковац је од Савета затражила обнову сигнализације и постављање нове у три тамошње улице, надлежна комисија обићи ће те саобраћајнице и предложити савету могућа решења.

Што се тиче захтева Месне заједнице Суботинац за постављање вертикалне и хоризонталне сигнализације у зони школе, савет ће се обратити ЈП „Путеви Србије” које је управљач те државне саобраћајнице.

Међуопштинска организација слепих и слабовидих Алексинац упутила је молбу за постављање рампи у неколико улица како би њихови чланови могли несметано да се крећу. Овај проблем донекле ће бити решен у оквиру регуларног одржавања тих улица.

Алексиначка локална самоуправа је једна од првих пет које су имале локалну базу података на порталу безбедности саобраћаја, а у оквиру пројекта Агенције за безбедност саобраћаја. Да ли ће се ова сарадња наставити и следеће године, како се чуло на седници савета, зависиће од финансијских средстава која ће бити на располагању.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six − 5 =