Karikature

Сопствено позориште у 20 карикатура

Изложба карикатура „Цртање позоришта” аутора Зорана Живковића, алексиначког новинара и илустратора, отворена је синоћ у оквиру пратећег програма овогодишњег Фестивала првоизведених представа. Тема ове изложбе је виђење позоришта из угла обичног гледаоца, односно његово размишљање о могућим дешавањима како на сцени тако и ван ње.

Zoran Živković− ‘Цртање позоришта’ било је за мене велики изазов и то из разлога што сам одлучио да од позоришта не правим карикатуру, него да од карикатура направим позориште. Уместо анализа и тумачења појединих представа њихових порука, алузија или алегорија себе сам као цртача смеха ставио у положај обичног гледаоца. Оног гледаоца који прати оно што се дешава на сцени, у гледалишту, али и изван позоришне зграде − рекао је приликом отварања изложбе Зоран Живковић, аутор карикатура и додао да ово што је нацртано није илустрација нечега што се већ десило и није графичко препричавање позоришних анегдота, већ је то чиста фикција са незаобилазним елементима нашег менталитета. 

Наравно, није немогуће да се нешто од нацртаног можда и догодило или да ће се можда тек догодити.

− Дечачки сан да заиграм на даскама које живот значе није се остварио, али се остварило оно што нисам сањао, да имам сопствено позориште макар у ових 20 карикатура− додао је Живковић на крају синоћњег обраћања. 

Karikatura

Пре овог, иначе првог представљања у Алексинцу, Живковић је самостално излагао у Параћину, Пожеги и Лесковцу.

Изложбу „Цртање позориштаˮ знатижељници ће моћи да обиђу до краја фестивала у Арт галерији Дома културе.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − 14 =