Sarajevski kraljevi pop muzike

Trodnevni raznovrstan program povodom Dana opštine Aleksinac okončan je na najbolji mogući način, koncertom sarajevske pop grupe „Hari Mata Hari”. Kako su muzički ukusi različiti nekome se verovatno nije dopao ovogodišnji izbor, kao što ima i onih koji nisu pohrlili na stadion za male sportove prethodnih godina kada su svirali „Galija”, „Riblja čorba” ili recimo „Atomsko sklonište”. Kako god, istinska i autentična zvezda regiona privukla je veliki broj aleksinačkih ljubitelja ovakvog zvuka. U jednom trenutku na stadionu je bilo od dve do dve i po hiljade ljudi, a sa ovakvom procenom složio se i menadžer „veselih Bosanaca”.

Sarajevski bend sa kraćim prekidima egzistira više od trideset godina na muzičkoj sceni. Veliku popularnost stekao je u vreme nekadašnje Jugoslavije kada je u tadašnjoj jakoj konkurenciji prodavao svoje albume i u 700.000 primeraka.

Hajrudin Hari Varešanović i Izo Kolečić, bubnjar koji ga prati od samog nastanka benda, pojačani mladim snagama, Aleksinačkoj publici su priredili jedan pravi profesionalni nastup. Tu svakako treba istaći da je koncert počeo tačno u zakazano vreme, u 22 časa a što nije bila odlika nekih koncerata iz prethodnih godina. Hari je pevao puna dva sata, (uračunate i dve pesme na bis) bez priče i objašnjenja između numera što karakteriše neke druge bendove. Na početku je Aleksinčanima čestitao praznik i onda su krenuli taktovi sada već evergrina „Strah me da te volim”. Usledili su i ostali brojni hitovi koje je publika različitog uzrasta prepoznavala nakon prvih tonova, a nešto stariji, koji su se za trenutak vratili u svoju mladost, nisu mogli da sakriju emocije. Pored nezaboravnih Harijevih pesama onih starijih ali i najnovijih, na repertoaru se našao i legendarni hit Miše Kovača „Ostala si uvek ista” koja je, kako je rekao Hari, obeležila njegovu mladost.

Pre ovog koncerta, podsetimo, Hari Varešanović je u Aleksincu boravio u novembru prošle godine kada je bio jedan od učesnika koncerta u čast Tome Zdravkovića.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

17 − 12 =