Сарајевски краљеви поп музике

Тродневни разноврстан програм поводом Дана општине Алексинац окончан је на најбољи могући начин, концертом сарајевске поп групе „Хари Мата Хари”. Како су музички укуси различити некоме се вероватно није допао овогодишњи избор, као што има и оних који нису похрлили на стадион за мале спортове претходних година када су свирали „Галија”, „Рибља чорба” или рецимо „Атомско склониште”. Како год, истинска и аутентична звезда региона привукла је велики број алексиначких љубитеља оваквог звука. У једном тренутку на стадиону је било од две до две и по хиљаде људи, а са оваквом проценом сложио се и менаџер „веселих Босанаца”.

Сарајевски бенд са краћим прекидима егзистира више од тридесет година на музичкој сцени. Велику популарност стекао је у време некадашње Југославије када је у тадашњој јакој конкуренцији продавао своје албуме и у 700.000 примерака.

Хајрудин Хари Варешановић и Изо Колечић, бубњар који га прати од самог настанка бенда, појачани младим снагама, Алексиначкој публици су приредили један прави професионални наступ. Ту свакако треба истаћи да је концерт почео тачно у заказано време, у 22 часа а што није била одлика неких концерата из претходних година. Хари је певао пуна два сата, (урачунате и две песме на бис) без приче и објашњења између нумера што карактерише неке друге бендове. На почетку је Алексинчанима честитао празник и онда су кренули тактови сада већ евергрина „Страх ме да те волим”. Уследили су и остали бројни хитови које је публика различитог узраста препознавала након првих тонова, а нешто старији, који су се за тренутак вратили у своју младост, нису могли да сакрију емоције. Поред незаборавних Харијевих песама оних старијих али и најновијих, на репертоару се нашао и легендарни хит Мише Ковача „Остала си увек иста” која је, како је рекао Хари, обележила његову младост.

Пре овог концерта, подсетимо, Хари Варешановић је у Алексинцу боравио у новембру прошле године када је био један од учесника концерта у част Томе Здравковића.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − three =