Ruše se autobuske nadstrešnice u Vukašinovcu

Članovi Opštinskog veća su na današnjoj sednici usvojili završni račun budžeta opštine Aleksinac za prošlu godinu po kome je ukupan ostvaren prihod 1.228.963.627 dinara što je 83,7 odsto planirnih sredstava. Kako je kazano na ovom zasedanju razlog za nešto slabije punjenje opštinske kase je što nije realzovano planirano kreditno zaduženje od 74 miliona. Aleksinačka lokalna samouprava je već neko vreme bez kredita, a kreditnog aražmana neće biti ni u ovoj godini.

Opštinsko veće je bez diskusije većnika usvojilo i izveštaje za 2018. godinu javnih preduzeća i ustanova. Preduzeća su poslovala sa dobitkom, a ustanove su u potpunosti realizovale svoje programe. Pozitivnu ocenu Opštinske vlade dobio je i izveštaj o radu Opštinske uprave u kojoj je trenutno zaposleno na neodređeno vreme 124 osoba, što je znatno manje nego pre sedam godina kada je u ovom organu i direkciji bilo 170 stalno zaposlenih. Konačnu reč o Završnom računu i izveštajima daće odbornici na nekoj od sledećih zasedanja opštinskog parlamenta.

Opštinsko veće je donelo i nekoliko odluka koje su isključivo u njegovoj nadležnosti. Iz opštinske kase u 2019. godini isplaćivaće se naknada za rad strelaca na protivgradnim stanicama u neto mesečnom iznosu od četiri hiljade dinara, koliko im sleduje i iz republičkog budžeta.

Opštinska vlada i dalje će imati izabrno lice na stalnom radu, ali će u buduće za te namene manje da izdvaja para. Većnik Dragoslav Nenadović iz Aleksinca je stekao uslov za penziju, pa će njegovo angažovanje Opštinsko veće koštati samo razlike između ostvarene penzije i većničke plate sa pripadajućim porezima i doprinosima.

Nešto više diskusija izazvalo je rešenje o uklanjanju dve autobuske nadstrešnice za sklanjanje ljudi u selu Vukašinovcu, koje su po mišljenju nadležne inspekcije postavljenje bez dozvole . Građevinska inspekcija je već ranije donela takvo rešenje na koje se Mesna zajednica Vukašinovca žalila uz podršku ličnim potpisom preko 150 građana.Opštinsko veće je odbilo žalbu Mesne zajednice Vukašinovac, ali je presedavajući Nenad Stanković upoznao većnike da će se demontaža obaviti pažljivo i da je u toku pribavljanje saglasnost Puteva Srbije koji gazduju zemljištem pored državnog puta. Na mestu koje odredi ovo javno preduzeće navodno biće postavljene ove nastrešnice.

Interesantno, da na ovoj sednici nisu se našli vansudski sporazumi sa građanima koji su pretrpeli štetu od ujeda pasa lutalica.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 + 3 =