Rekreacija dece- cilj mladih aleksinčana

Park „Borići” na Vojničkom putu od sredine naredne sedmice dobiće novo ruho.

Projekat aleksinačke neformalne grupe građana „Park za osmeh” po konkursu za finansiranje i podršku ideja mladih „Šta nam teško” podržao je program „Mladi su zakon 2020” Ministrarstva omladine i sporta.

Kroz ovaj konkurs podržano je 150 omladinskih volonterskih projekata širom Srbije u iznosu od 20.000 do 42.000 dinara po projektu, a ukupno sa čak 5.460.000 dinara.

− Cilj našeg projekta je poboljanje životnog standarda stanovništva, odnosno dece, a kako bi se deca više rekreirala, izšla napolje i udaljila od tehnologije. Od ovog programa smo dobili pomoć u iznosu od 34.000 dinara da poboljšamo već postojeći mobilijar u parku. Dodaćemo golove, mrežu, a želimo da stavimo i dečiji kutak sa peskom. Akcija će biti održana 25. novembra u periodu od 11 do 17 sati, pa pozivam sve zainteresovane koji žele da učestvuju i pomognu u bilo čemu da dođu− objašnjava Nikola Mitić, organizator akcije.

Inače, svaki park mora da ima sertifikat, ali na žalost ovi entuzijasti to neće moći da dobilu ove godine. Nadaju se da će u saradnji sa lokalnom samoupravom to dobiti naredne godine.

Jedan komentar

  1. Kad planirate postaviti česmu sa vodom u ovom parku. Deca mole za flašu vode po komšiluku.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × 2 =