Рекреација деце- циљ младих алексинчана

Парк „Борићи” на Војничком путу од средине наредне седмице добиће ново рухо.

Пројекат алексиначке неформалне групе грађана „Парк за осмех” по конкурсу за финансирање и подршку идеја младих „Шта нам тешко” подржао је програм „Млади су закон 2020” Министрарства омладине и спорта.

Кроз овај конкурс подржано је 150 омладинских волонтерских пројеката широм Србије у износу од 20.000 до 42.000 динара по пројекту, а укупно са чак 5.460.000 динара.

− Циљ нашег пројекта је побољање животног стандарда становништва, односно деце, а како би се деца више рекреирала, изшла напоље и удаљила од технологије. Од овог програма смо добили помоћ у износу од 34.000 динара да побољшамо већ постојећи мобилијар у парку. Додаћемо голове, мрежу, а желимо да ставимо и дечији кутак са песком. Акција ће бити одржана 25. новембра у периоду од 11 до 17 сати, па позивам све заинтересоване који желе да учествују и помогну у било чему да дођу− објашњава Никола Митић, организатор акције.

Иначе, сваки парк мора да има сертификат, али на жалост ови ентузијасти то неће моћи да добилу ове године. Надају се да ће у сарадњи са локалном самоуправом то добити наредне године.

Један коментар

  1. Кад планирате поставити чесму са водом у овом парку. Деца моле за флашу воде по комшилуку.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × five =