Radionice, izložba i koncert u „Noći muzeja”

„Noć muzeja” predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova sveta. Više od jedne decenije obeležava se i u preko 60 gradova i mesta širom Srbije.

Ovogodišnja „Noć muzeja” poklopila se sa Međunarodnim danom muzeja, a u Aleksincu je obeležena različitim sadržajima.

U prepodnevnim satima u dvorištu Zavičajnog muzeja održana je likovna radionica u kojoj su učešće pored mlađih sugrađana uzeli i članovi ovdašnjeg Udruženja likovnih umetnika.

„Od testa do gline” naziv je druge radionice koja je održana u poslepodnevnim satima, na kojoj su najmlađi sugrađani pokazali maštovitost i kreativnost u pravljenju predmeta od gline i testa. Inspiraciju za svoje radove našli su u stalnoj postavci muzeja.

U 18 sati u jednoj od soba muzeja otvorena je i izložba slika akademskog slikara Vladimira Jankovića. Ove slike su deo zbirke muzeja koja se prema rečima kustosa Aleksandra Nikezića povećava iz godine u godinu. Ovu izložbu kao i stalnu postavku muzeja posetioci su bili u prulici da vide do ponoći.

Ovogodišnju „Noć muzeja” u Aleksincu krunisao je nastup grupe „S vremena na vreme” u velikoj sali Doma kulture. Ljuba, Asim i braća Đukić (Miomir i Vojislav) su se posle 25 godina ponovo susreli sa aleksinačkom publikom i ovom prilikom izveli su svoje dugovečne hitove kao što su „Vreme“, „Tema klasika“, „Čudno drvo“ i mnoge druge, a pesme „Jano” i „Moj svet” izveli su uz pratnju Omladinskog hora CKU. Mladi pevači predvođeni dirigenticom Miljom Milovanović uspešno su uvežbali ove dve numere na radionici koja je održana pre koncerta zajedno sa članovima grupe.

Posle dobrog prijema kod Aleksinčana, „Svremenaši“ su obećali da na sledeći susret neće čekati 25 godina.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × two =