Радионице, изложба и концерт у „Ноћи музеја”

„Ноћ музеја” представља јединствен културни спектакл у више од 120 градова света. Више од једне деценије обележава се и у преко 60 градова и места широм Србије.

Овогодишња „Ноћ музеја” поклопила се са Међународним даном музеја, а у Алексинцу је обележена различитим садржајима.

У преподневним сатима у дворишту Завичајног музеја одржана је ликовна радионица у којој су учешће поред млађих суграђана узели и чланови овдашњег Удружења ликовних уметника.

„Од теста до глине” назив је друге радионице која је одржана у послеподневним сатима, на којој су најмлађи суграђани показали маштовитост и креативност у прављењу предмета од глине и теста. Инспирацију за своје радове нашли су у сталној поставци музеја.

У 18 сати у једној од соба музеја отворена је и изложба слика академског сликара Владимира Јанковића. Ове слике су део збирке музеја која се према речима кустоса Александра Никезића повећава из године у годину. Ову изложбу као и сталну поставку музеја посетиоци су били у прулици да виде до поноћи.

Овогодишњу „Ноћ музеја” у Алексинцу крунисао је наступ групе „С времена на време” у великој сали Дома културе. Љуба, Асим и браћа Ђукић (Миомир и Војислав) су се после 25 година поново сусрели са алексиначком публиком и овом приликом извели су своје дуговечне хитове као што су „Време“, „Тема класика“, „Чудно дрво“ и многе друге, а песме „Јано” и „Мој свет” извели су уз пратњу Омладинског хора ЦКУ. Млади певачи предвођени диригентицом Миљом Миловановић успешно су увежбали ове две нумере на радионици која је одржана пре концерта заједно са члановима групе.

После доброг пријема код Алексинчана, „Свременаши“ су обећали да на следећи сусрет неће чекати 25 година.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 − one =