Grejač

Put kroz Grejač i Veliki Drenovac se sigurno radi

Kakav je udarac epidemija zadala aleksinačkom budžetu, znaće se kada sve prođe, pa je samim tim neizvesno da li će biti odustajanja od nekih projekata koje opština samostalno finansira. Predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković kaže da što se ključnih investicija tiče, koje zajednički finansiraju lokalna samouprava i država, one su sigurne. Kako objašnjava za njih su već preneta sredstva u aleksinački budžet.

Jedna od sigurnih investicija čija bi realizacija trebalo uskoro da počne jeste rekonstrukcija puta kroz Grejač i Veliki Drenovac, koji se graniči sa niškom opštinom.

‒ To je možda i jedna od najvećih investicija koja je planirana. Najveći deo finansira Ministarstvo privrede, a PDV za izvedene troškove plaća budžet opštine Aleksinac – kaže prvi čovek opštine i dodaje da je vrednost ove investicije oko 78 miliona dinara.

Po Stankovićevim rečima, početak realizacije ovog projekta očekuje se uskoro jer je sva dokumentacija spremna. Raspisivanje javne nabavke, kako je rekao, najverovatnije će biti odmah posle prvomajskih praznika.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 + 7 =