Grejač

Пут кроз Грејач и Велики Дреновац се сигурно ради

Какав је ударац епидемија задала алексиначком буџету, знаће се када све прође, па је самим тим неизвесно да ли ће бити одустајања од неких пројеката које општина самостално финансира. Председник општине Алексинац Ненад Станковић каже да што се кључних инвестиција тиче, које заједнички финансирају локална самоуправа и држава, оне су сигурне. Како објашњава за њих су већ пренета средства у алексиначки буџет.

Једна од сигурних инвестиција чија би реализација требало ускоро да почне јесте реконструкција пута кроз Грејач и Велики Дреновац, који се граничи са нишком општином.

‒ То је можда и једна од највећих инвестиција која је планирана. Највећи део финансира Министарство привреде, а ПДВ за изведене трошкове плаћа буџет општине Алексинац – каже први човек општине и додаје да је вредност ове инвестиције око 78 милиона динара.

По Станковићевим речима, почетак реализације овог пројекта очекује се ускоро јер је сва документација спремна. Расписивање јавне набавке, како је рекао, највероватније ће бити одмах после првомајских празника.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − two =