Stabla

Prijava beogradskog RERI-ja još nije stigla u Aleksinac

Da li će seča drvoreda u glavnoj ulici u Aleksincu imati sudski epilog za sada se još ne zna. Kako je nedavno preneo dnevni list „Danas”, udruženje Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI) podnelo je krivičnu prijavu i dva zahteva za vanrednu inspekciju.

Kako se navodi, udruženje je podnelo prijavu protiv Novice Dragićevića, načelnika Odeljenja za komunalne i građevinske poslove u Aleksincu zbog navodnog dostavljanja lažnih informacija RERI-ju.
Zahtev za vanredni inspekcijski nadzor odnosi se na Opštinsku upravu Aleksinac, zbog, kako se navodi, neusvajanja određenih odluka i na preduzeće „Komunalne usluge”, čiji su zaposleni sproveli seču drvoreda u ulici Knjaza Miloša.

Načelnik Dragićević je u izjavi za naš portal rekao da još nije dobio nikakav tekst prijave i da ne zna o čemu se radi, te da nije u mogućnosti da komentariše ove informacije.

Tužilaštvo će odlučiti da li ima elemenata za podizanje tužbe, odnosno Ministarstvo zaštite životne sredine i Odeljenje za inspekcijske poslove u Aleksincu odlučiće da li ima osnova za postupanje po ovim prijavama i zahtevima od strane pomenutog udruženja građana iz Beograda.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ten − 10 =