Stabla

Пријава београдског РЕРИ-ја још није стигла у Алексинац

Да ли ће сеча дрвореда у главној улици у Алексинцу имати судски епилог за сада се још не зна. Како је недавно пренео дневни лист „Данас”, удружење Регулаторни институт за обновљиву енергију и животну средину (РЕРИ) поднело је кривичну пријаву и два захтева за ванредну инспекцију.

Како се наводи, удружење је поднело пријаву против Новице Драгићевића, начелника Одељења за комуналне и грађевинске послове у Алексинцу због наводног достављања лажних информација РЕРИ-ју.
Захтев за ванредни инспекцијски надзор односи се на Општинску управу Алексинац, због, како се наводи, неусвајања одређених одлука и на предузеће „Комуналне услуге”, чији су запослени спровели сечу дрвореда у улици Књаза Милоша.

Начелник Драгићевић је у изјави за наш портал рекао да још није добио никакав текст пријаве и да не зна о чему се ради, те да није у могућности да коментарише ове информације.

Тужилаштво ће одлучити да ли има елемената за подизање тужбе, односно Министарство заштите животне средине и Одељење за инспекцијске послове у Алексинцу одлучиће да ли има основа за поступање по овим пријавама и захтевима од стране поменутог удружења грађана из Београда.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 1 =