Natus

Preventivni pregledi za muškarce „Dan za sebe”

Maligno oboljenje prostate je gorući problem muškaraca u Srbiji i svetu, poručuju stručnjaci i dodaju da je prevencija ovog oboljenja veoma važna jer omogućava uspešno lečenje bolesti uz primenu adekvatne terapije. Sve mračnija statistika, podstakla je i lekarski tim u Poliklinici Natus da, kako kažu, organizuju dvodnevne preventivne preglede za muškarce.

̶ Preventivne preglede organizujemo 27. i 28. februara od 15.30 u prostorijama poliklinike, a pod simboličnim nazivom ‘Dan za sebe’ – poručuju u ovoj poklinici. 

Natus Kako nam je objašnjeno, klinički pregled će biti besplatan, a ultrazvučni pregled i PSA tumormarker, koji se inače radi kao zvanični skrining, obavljaće se sa 50% popusta.

̶ Takođe, uključili smo i pregled testisa, naročito kod mlađih muškaraca iz razloga što je broj obolelih od ovog karcinoma povećan kod mlađe populacije. Muškarci su dosta zapostavljeni što se tiče tog edukativnog dela i smatram da bi smo ovim pregledima mogli da utičemo i na podizanje njihove svesti – poručuje dr Biljana Đokić. 

U poliklinici dodaju da se o uvođenju ovakve akcije preventivnih pregleda razmišlja već duže vreme i da je cilj da se obuhvati što veći broj muškaraca na teritoriji opštine Aleksinac.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × 3 =