CK

Donacije lokalnih proizvođača za najstarije i za volontere

Da je humanost naših sugrađana na visokom nivou u ovim kriznim situacijama može da posvedoči Crveni krst Aleksinac. Ovoj organizaciji su pristigle donacije u prethodnih nekoliko dana, pa je tako plantaža Aronija Nero Milošević iz Moravca donirala 50 boca soka od aronije, a mlekara „Eko breza” iz Radevca sir i kačkavalj. Volonteri Crvenog krsta Aleksinac će ove donacije distribuirati najstarijim sugrađanima, odnosno korisnicima kojima pružaju uslugu kupovine lekova, hrane i higijene.

Oni su pre svega na usluzi kol centru, pa su samim tim i angažovani na pružanju pomoći licima koja imaju preko 65 godina. Međutim, često su i na ulici gde regulišu redove ispred banaka, pošte i prodavnica. Zato i nije bilo čudno kada su jutros od 4 do 7 sati dežurali ispred bankomata i svih otvorenih prodavnica, mesara i mlekara i vršili dezinfekciju ruku prvenstveno starijim sugrađanima koji su izašli u kupovinu.

CK

Naravno, požrtvovanje volontera nije ostalo nezapaženo. Na inicijativu Društva za razvoj kreativnosti iz Aleksinca, članice Udruženja žena „Super žene” iz Tešice i Etno udruženja Korman za njih pripremaju kolače.

CK
Udruženja žena pripremaju hranu za volontere

Kako je lična bezbednost volontera na prvom mestu, Crveni krst Aleksinac je zahvalan Radnji za proizvodnju odeće „S&F Fashion” iz Moravca i fabrici konfekcije „Novitet” iz Žitkovca koje su donirale maske za volontere.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

6 − 1 =