CK

Донације локалних произвођача за најстарије и за волонтере

Да је хуманост наших суграђана на високом нивоу у овим кризним ситуацијама може да посведочи Црвени крст Алексинац. Овој организацији су пристигле донације у претходних неколико дана, па је тако плантажа Аронија Неро Милошевић из Моравца донирала 50 боца сока од ароније, а млекара „Еко бреза” из Радевца сир и качкаваљ. Волонтери Црвеног крста Алексинац ће ове донације дистрибуирати најстаријим суграђанима, односно корисницима којима пружају услугу куповине лекова, хране и хигијене.

Они су пре свега на услузи кол центру, па су самим тим и ангажовани на пружању помоћи лицима која имају преко 65 година. Међутим, често су и на улици где регулишу редове испред банака, поште и продавница. Зато и није било чудно када су јутрос од 4 до 7 сати дежурали испред банкомата и свих отворених продавница, месара и млекара и вршили дезинфекцију руку првенствено старијим суграђанима који су изашли у куповину.

CK

Наравно, пожртвовање волонтера није остало незапажено. На инициjативу Друштва за развој креативности из Алексинца, чланице Удружења жена „Супер жене” из Тешице и Етно удружења Корман за њих припремају колаче.

CK
Удружења жена припремају храну за волонтере

Како је лична безбедност волонтера на првом месту, Црвени крст Алeксинац је захвалан Радњи за производњу одеће „S&F Fashion” из Моравца и фабрици конфекције „Новитет” из Житковца које су донирале маске за волонтере.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + 13 =