Nenad Stanković

Predsednik Stanković na početku skupštinskog zasedanja: Uskoro zavšetak velikih projekata

Krajem ove i početkom naredne godine Aleksinac će dobiti nekoliko značajnih objekata, koji su ušli u završnu fazu izgradnje. Reč je o zgradi Centra za socijalni rad i Poljoprivrednoj školi „Šumatovac”, koja će najzad dobiti svoj objekat, a za nekoliko dana očekuje se i kraj radova na šetalištu u glavnoj ulici. O ovim značajnim investicijama je danas govorio predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković na početku skupštinskog zasednja, koje je u toku, a jedna od glavnih tačaka je usvajanje budžeta za narednu godinu.

Po rečima Stankovića, radovi na izgradnji objekta Centra za socijalni rad u Bucekovoj ulici, koji su počeli na proleće, uskoro bi trebalo da budu završeni, kako je i predviđeno projektom.

̶ Objekat je izgrađen onoliko koliko je to projektom predviđeno. Radovi su u završnoj fazi. Inače građevinski rokovi za završetak radova su u prvim danima januara i onoliko koliko sam upoznat mislim da i tu radovi teku planiranom dinamikom – rekao je Stanković, podsećajući da novu zgradu Centra za socijalni rad finansira Opština. 

Januara meseca će biti završena i izgradnja objekta Poljoprivredne škole, koja će se nakon toga preseliti na novu lokaciju na Vojničkom putu.

̶ Kada radovi budu završeni sam objekat škole će biti građevinski potpuno gotov, preostaje jedino opremanje objekta inventarom i uređenje prostora oko škole.

Predsednik je još jednom potvrdio da će radovi na uređenju pešačke zone i izgradnji trga u centru grada biti završeni pre roka. Po njegovim rečima, nakon toga preostaje još da se uradi tehnički prijem i uklone uočeni nedostaci.

Govoreći o aktivnostima između dve sednice prvi čovek opštine podsetio je odbornike i da se privode kraju radovi na sanaciji vodopropusta u selu Koprivnica, koji je pretrpeo veliku štetu nakon nevremena. Kako je objasnio, preostalo je još da se uredi korito ispod i iznad vodopropusta. Dodao je i da je izabran izvođač radova za sanaciju klizišta na lokalnom putu Katun-Lipovac.

Kao značajne projekte, Stanković je naveo i izgradnju Balon sale, kao i Banjskog druma i rekonsturkciju dela puta do Bovanskog jezera. Podsetio je i da je u međuvremenu kasarna „Deligrad” dobila nove stanare, odred niške Žandarmerije. Pored toga, na ovom prostoru Ministarstvo unutrašnjih poslova opštini je ustupilo tri i po hektara zemljišta bez naknade. Stanković je istakao da je ovaj prostor veoma koristan i da bi mogao biti upotrebljen za različite namene.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × three =